top of page
Vyhledat
  • zacnihratbowling

O víkendu proběhlo Mistrovství České republiky juniorů!

Mistrovství České republiky juniorů 2020 se konalo v centru Bowling Brno a bylo rozděleno do dvou dnů pro celkem 4 věkové kategorie. První den, v sobotu, 1.8.2020 se hrály kategorie mladší žáci a žákyně do 9 let a kategorie žáci a žákyně 10 až 12 let.


Mistrem České republiky kategorie do 9 let se stal Filip Seifert, na druhém místě se umístil Jan Otec a třetí místo obsadil Jan Cihelka.

Mezi dívkami v této kategorii si titul odnesla Anna Bojdová, druhé místo získala Kateřina Haxová a bronz získala Anežka Kašparová.


V kategorii 10-12 let žáci první místo vybojoval Matyáš Mňačko, druhé místo patří Martinu Štěpánkovi a třetí se umístil Matyášův klubový kolega David Mojka.

Pslední oceňovanou kategorii první den byly dívky ve věku 10-12 a v této zvítězila Brokešová Annabel, druhé místo získala Iwazawa Ema a třetí oceněnou na stupních vítězů byla Vítková Adéla.


Druhý den byly na programu Mistrovství České republiky boje o tituly ve starších věkových kategoriích, tedy 13-15 let a 16-18 let.


Na účastníky čekalo nejprve 6 her, opět na sportovním mazání Chicken Itza 40 stop jako v sobotu a již v této části se bylo na co dívat! Nejvyšší náhozy dne v této části předvedl Dan Seidl a měly hodnotu 278 a 276!


Ve dvou rundách se na drahách vystřídalo 69 hráčů a hráček. Kvalifikace rozhodla ve všech kategoriích o postupující čtveřici do play-off a tak i jistých medailistech, protože obdobně jako na šampionátu dospělých se o třetí místo již nehraje a oba poražení semifinalisté získají bronzové medaile za dělené třetí místo. Do semifinále postoupili:

Starší žáci 13-15 let

Tomáš Vacek

Šimon Vondráček

Tomáš Štrbák

Václav Kordulík


Starší žákyně 13-15 let

Eliška Brychová

Sophie Lexová

Viktorie Brokešová

Mína Juráčková


Dorostenci 16-18 let

Lukáš Jelínek

Daniel Seidl

Matěj Vojkovský

Tomáš Liebich


Dorostenky 16-18 let

Eliška Krummerová

Andrea Mazalová

Tereza Strejcová

Lucie Hrazdírová


Po mazací pauze tedy následovaly vzájemné souboje na součet dvou her ve vyřazovacím pavouku play-off, které s konečnou platností rozhodly o držitelích juniorských mistrovských titulů pro rok 2020.


Ve věkové kategorii starších žáků ve věku 13-15 let bylo nakonec medailové pořadí následující: titul Mistra České republiky získal v play-off k radosti svých rodičů trenérů pardubický hráč Šimon Vondráček, který ve finále zdolal Václava Kordulíka, kterému tak po zásluze patří stříbrná medaile. Poražení semifinalisté Tomáš Štrbák a Tomáš Vacek si pak odváží z Brna bronzové medaile.


Také mezi dívkami této věkové kategorie bylo o medailistkách rozhodnuto již po základní části. Postupující děvčata měla jistotu medaile a otázkou pouze zůstávalo, jako hodnotu si ta která dívka do svého domova odveze. V prvním semifinále Viktorie Brokešová zvítězila nad Sophií Lexovou, ve druhém pak postup do finále vybojovala přesvědčivě Eliška Brychová nad Mínou Juráčkovou. Oddílové kolegyně z pardubického Bowlingzone. Eliška a Viktorie se tak ve finále utkaly o titul a v dramatickém utkání titul nakonec získala Viktorie Brokešová a napodobila včerejší úspěch své mladší sestry.


Mezi dorostenkami nejstarší věkové kategorie tomu bylo podobně, i zde měly postupující "medaile v kapse" po základní části, ale o to s větším nasazením se vrhly do semifinálových utkání. Do finále se probojovaly Andrea Mazalová a Lucie Hrazdírová, které tak odsoudily k bronzovým medailím Elišku Krummerovou a Terezu Strejcovou.

V následném finále nakonec větší bowlingové umění prokázala Lucie Hrazdírová a odváží titul do Blanska, stříbro zůstalo v rukou Andrey Mazalové.


Zlatým hřebem dne bylo vystoupení nejstarší věkové kategorie chlapců, dorostenců ve věku 16-18 let. Všichni čekali, jak se s rolí favorita vypořádá Lukáš Jelínek, náš poslední medailista z Mistrovství Evropy juniorů a vítěz červencové Prestige na tomto centru.

Ve svých semifinále tak nakonec uspěli právě Lukáš Jelínek a Daniel Seidl, kteří si změřili síly ve finále. Oba poražení ze semifinále, tedy Tomáš Liebich a Matěj Vojkovský, si odváží z Brna bronzové medaile za konečné dělené třetí místo. A jak dopadlo finále? Překvapení se nekonalo a titul podle předpokladů získal favorizovaný Lukáš Jelínek z pražského Xbowlingu, ale Dan Seidl ho notně potrápil, všechny jejich finálové hry měly hodnotu nad 200 kuželek!


Stejně jako v sobotu i v neděli proběhl další doprovodný program mistrovství, dnes byl na programu bowlingový znalostní kvíz, ve kterém největší znalosti předvedl Petr Hais. Kvízoví medailisté si z Brna odvážejí ceny věnované proshopem Pavla Čermáka, společnost Xshopbowling.cz a sponzora Juniorské bowlingové Extraligy značky STORM.


Po tomto ocenění bowlingových znalostí následovalo slavnostní konečné vyhlášení výsledků mistrovství a na počest všech nových mistrů republiky zazněla státní hymna.

Video i bohatou fotogalerii naleznete na stránkách asociace www.czechbowling.cz a také na YouTube a Instagramu asociace jako vždy.


Chtěli bychom poděkovat personálu centra Bowling Brno za výbornou spolupráci, všem rozhodčím a organizátorům z řad asociace za obětavé výkony a nasazení a největší dík patří předsedovi STK panu Jiřímu Beranovi za perfektní přípravu celé akce, o to víc, že letošní šampionát z důvodů odložení způsobených nákazou covid-19 musel probíhat v náhradním prázdninovém termínu a bez regionálních kvalifikací.


Všem medailistům ještě jednou gratulujeme a těšíme se na další nadcházející šampionáty, které nás čekají. Již za tři týdny nás čeká Mistrovství jednotlivců v Olomouci a týden na to Finále STORM Juniorské bowlingové Extraligy.



2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page