top of page
Vyhledat
  • zacnihratbowling

Finále Školní bowlingové ligy 2018/2019 je za námi

Celostátní finále letošní školní ligy, které se konalo 24. června 2019 v Pardubicích vyhrálo družstvo SMEČKA z Prahy!


Od rána bojovalo všech 18 nejlepších školních týmů z celé ČR o titul nejlepšího týmu Školní bowlingové ligy a bylo vidět, jak jsou děti do bowlingu zapálení a jak je to baví. Celé startovní pole bylo rozděleno do tří vyrovnaných skupin a jen 2 nejlepší týmy mohli bojovat o medaile.

V první skupině dominoval tým Heyrák A z Olomouce a s nimi do finálové šestky postoupily Diatkovi děti z Prahy. Ve druhé zvítězil Zelený pruh a do finále je doprovodili Krakeni. A ve skupině poslední byla nejlepší Smečka těsně doprovozena týmem Bee bowlers 1.

Ale ani týmy na dalších místech ve skupinách hráli dál o další umístění, aby si bowling do syta užily.


A vyzkoušeli jsme jak dokáží pěkně fandit svým učitelům ve vložené soutěži o nejlepšího bowlingového učitele. A to jak výborně fandily pomohlo třem nejlepším a byli to jen ženy.

Nejlepší v této doplňkové soutěži byla Jana Šauerová z Prahy, před Janou Rojíkovou a Lenkou Novotnou.


A pak už šlo do tuhého a všechny děti rozehrály své souboje o konečné umístění a také o medaile a poháry a také o jeden obrovský putovní pohár. Do první trojky postoupila všechna družstva , která vyhrála základní skupiny a rozdala si to barvu cenných kovů. Zelený pruh prohrál oba své finálové zápasy a „zbylo“ na něj 3. místo a o vítězi se rozhodlo až v úplně posledním zápase finále Školní bowlingové ligy. Smečka si to rozdala s Heyrákem A a až do poslední chvíle to byl napínavý souboj. Bohužel pro družstvo Heyrák A se smutnějším koncem, když jeden jeho hráč se trápil až do konce a obsadilo i tak výborné druhé místo.


Těšíme se na příští rok u dalšího ročníku Školní bowlingové ligy a skvělých dětských soubojů na viděnou !


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page